Oana Gyura are 36 de ani și lucrează la o fabrică din Arad, iar acum face parte din categoria femeilor cu meserii considerate „de bărbați”, cea de sudor.
La un moment dat, ea a fost sfătuită de șefa sa să urmeze un curs de sudură pentru a obține un alt post. Astfel, împreună cu un grup de bărbați, ea ajuns să descopere tainele acestei meserii.
La început, nu i s-a părut greu să își gestioneze timpul, dar pe parcurs și-a dat seama că nu prea mai avea timp pe care să îl petreacă alături de cei doi copii, de 14 si 7 ani.
Astfel, după programul din fabrică, când mergea la cursul de sudură, își lua copiii cu ea, potrivit Adevarul.
„Ioan Marin Crișan, patronul Școlii de Sudură a înțeles situația și chiar a amenajat un teren de fotbal și unul de baschet, unde cei doi copii să se joace. Și greva școlară mi-a dat un pic planurile peste cap, dar am reușit să finalizez cursul. Lucrez la o fabrică care se ocupă cu produse de iluminat, iar directoarea mi-a propus să urmez cursul acesta. Un pic m-a surprins, dar încrederea ei în mine m-a făcut să încerc. Nu am știut despre ce este vorba, nu am pus în viața mea mâna pe un aparat de sudură. Voi rămâne în continuare la fabrică și voi continua la locul de muncă ca sudor. Este o meserie grea, pentru bărbați, dar eu am demonstrat că poate să o facă și o femeie. Sunt sigură că voi excela”, a dezvăluit aceasta.
Femeia face parte din cea de-a 23-a serie de elevi ai Şcolii de Sudură Crişan din Arad.
„Este ziua în care trebuie să ne despărțim (sâmbătă, 10 iunie 2023-n.r.) au trecut trei luni foarte repede. Vreau să spun că apreciez modul în care au muncit, seriozitatea. Au făcut o alegere foarte bună că au investit în ei. În ziua de astăzi, meseria de sudor este una la mare căutare, nu numai la noi în țară, peste tot și este una foarte bine plătită. Mi-a plăcut setea lor de a învăța, au fost deosebiți, fiecare serie este aparte”, a declarat Ioan Marin Crișan, directorul Școlii de Sudură din Arad.